Soilwise presenteert Roots Reset op Praktijkdag bestrijding van Aziatische duizendknopen 2021

Op donderdag 16 september was het dan zover: de Praktijkdag Bestrijding van Aziatische duizendknopen georganiseerd door Stichting Probos. De kennisdag werd druk bezocht door allerlei geïnteresseerden, waaronder door medewerkers van gemeenten, waterschappen en groenaannemers. Bij de locaties waar Roots Reset is ingezet voor de bestrijding van Japanse duizendknoop was alleen niet veel te zien van deze invasieve exoot…

“Bezoekers konden zo met eigen ogen de resultaten beoordelen”

Bij één van de onderdelen van het programma van deze dag waarin de Japanse duizendknoop centraal stond, konden deelnemers een aantal locaties bezoeken waar bestrijdingsmethoden reeds zijn toegepast. Deze locaties bevonden zich op ‘De Keijenberg’ in Wageningen en SOILWISE heeft, in het kader van een onderzoek geleid door RANOX natuuraannemer, in 2019 succesvol verschillende haarden met Japanse duizendknoop bestreden op deze locatie Bezoekers konden dan ook met eigen ogen zien dat de haarden met Japanse duizendknoop niet meer aanwezig waren en er was dus niet veel om naar te kijken, de bestreden locaties zijn volledig opgegaan in de rest van het gebied.

Ruim 100 bezoekers kregen uitleg over Roots Reset van één van onze collega’s op De Keijenberg en de deelnemers konden op deze manier zelf het resultaat beoordelen. Goed om te zien dat er zoveel aandacht is voor deze invasieve plant. We kijken terug op een geslaagde middag en danken graag Stichting Probos voor het organiseren van deze praktijkdag. Hopelijk zien we u volgend jaar weer!
Ook meer informatie over Roots Reset? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens