Bodem Resetten

Bodem Resetten

Natuurlijke grondontsmetting

Bodem Resetten is een effectieve en milieuvriendelijke methode voor grondontsmetting. De toegevoegde waarde van deze aanpak is tweeledig. Door de bodem te verrijken met onze unieke plantaardige Herbie-mix en daarna zuurstofdicht af te dekken, komt een biologisch proces op gang dat een einde maakt aan allerlei bodemziekten en -plagen, zoals schimmels, nematoden, bacteriën, larven van insecten en diverse onkruiden. Tegelijkertijd stimuleert Bodem Resetten de groei van nuttige micro-organismen. Dit is een uitstekende basis voor een terugkeer naar een gezond bodemleven en daarmee een betere gewasgroei en hogere opbrengsten.

Het gepatenteerde Bodem Resetten is een superieur alternatief voor stomen, chemische grondontsmetting en andere traditionele ontsmettingsmethoden die de bodemgezondheid juist schaden. Deze methode is al meer dan tien jaar bewezen effectief voor telers van groenten, fruit, bloemen, (fruit)boomkwekerijgewassen en hoogwaardige landbouwgewassen.

Voordelen

Maakt een einde aan verschillende bodemziekten en -plagen
Verbetert de bodemgezondheid, waar chemicaliën en stomen deze juist schaden
Weerbaarder gewas en hogere opbrengsten
Volledig natuurlijke oplossing van constante kwaliteit
Toepasbaar in conventionele en biologische teelt
Langdurig effect
Veilig voor mens, gewas en milieu
Gemakkelijk toe te passen
Ik ben een gebruiker van het eerste uur en heb de afgelopen tien jaar probleemloos biologisch kunnen telen. Bodem Resetten zorgt voor een ziektevrije start, houdt de ziektedruk laag en stimuleert de nuttige bodembiologie.Lees meer
Tonnie Vink
Bedrijfsleider
Wouter Greens, Nederland

Maakt een einde aan verschillende bodemziekten en -plagen

Schimmels, vele soorten, zoals Fusarium, Verticillium, Sclerotinia en Rhizoctonia
Nematoden, zoals Meloidogyne spp., Pratylenchus spp. en vele andere
Larven en eieren van insecten
Pathogene bacteriën
(Wortel)onkruiden
Aaltje Bodem Resetten
R&D Soilwise onderzoek naar grond

Verbetert de bodemgezondheid

Een theelepel grond bevat meer levende micro-organismen dan er mensen op aarde zijn. De bodem is dus een rijk levend systeem en zo moeten we er ook mee omgaan. Een gezond bodemleven zorgt uiteindelijk voor hogere opbrengsten, een betere kwaliteit en een efficiënt gebruik van voedingsstoffen.

Door monocultuur of intensief gebruik van chemicaliën of stomen hebben veel bodems hun vitale biodiversiteit verloren. Als het bodemleven verstoord raakt, krijgen ziekteverwekkers en plagen vrij spel. Met Bodem Resetten herstelt én verbetert u de gezondheid van uw bodem. Het bestrijdt ziekten en plagen en stimuleert de groei van nuttige micro-organismen, zoals Mycorrhizae, Actinomyceten en Saprofyten. Dit maakt de bodem natuurlijk rijk, vitaal en weerbaar voor uw nieuwe gewas.
Onze veredeling en productie van Nerines is gericht op ziekteresistentie, weerbaar telen en minder gebruik van chemische middelen. We hebben onze grond altijd gestoomd, maar daarmee maak je het bodemleven kapot, terwijl we juist streven naar een natuurlijke weerbare bodem. Bodem Resetten past heel goed bij deze manier van telen. Het heeft zijn werk goed gedaan, de Nerines groeien goed en we hebben geen last van Pythium.Lees meer
Kitty de Jong
Kweker
Agrofleur Select, Nederland

Hoe werkt het?

Door Bodem Resetten wordt de grond eerst verrijkt met ons plantaardige Herbie-granulaat, waarna de bodem zuurstofdicht wordt afgedekt. Herbie is een natuurlijke, rijke voedselbron voor bodemmicroben. Hierdoor groeien deze microben snel en verbruiken ze alle beschikbare zuurstof in de grond. Binnen twee dagen is het zuurstofniveau gedaald tot onder de één procent. Vervolgens vindt fermentatie plaats, waarbij Herbie in afwezigheid van zuurstof verder afbreekt. Er komen gassen en stoffen (zoals vetzuren) vrij die ziekteverwekkers doen afsterven. Tegelijkertijd zorgt Bodem Resetten voor veel meer nuttige microben in de bodem. Hierdoor verbetert de opname van voedingsstoffen en neemt de gewasopbrengst toe.
Herbie granulaat

Herbie

Ons Herbie-granulaat is een uniek en volledig plantaardig mengsel dat specifieke nuttige microben in de bodem voedt. Herbie is vrij van contaminanten, ziekteverwekkers en genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s). U kunt kiezen uit verschillende Herbie-soorten, zodat u altijd een mix hebt die past bij uw situatie. Ook bieden wij een Herbie-mix aan die is toegelaten voor gebruik in de Europese biologische teelt en is geregistreerd bij onder meer FIBL.

De productie van de Herbie-mixen verloopt volgens een gestandaardiseerd biotechnologisch proces, zodat het product van constante kwaliteit is en veilig voor mens, gewas en milieu.
Wij hebben deze methode uitgebreid getest onder verschillende omstandigheden, gedurende verscheidene jaren, en op diverse groentegewassen zoals tomaat, komkommer, paprika, aubergine, courgette, babyleaf sla, kruiden en radijs. Wij hebben uitstekende resultaten behaald bij de bestrijding van een breed scala aan schimmelziekten en plant parasitaire aaltjes, alsook bij de verhoging van de opbrengst.Lees meer
Vincenzo Cavicchi
Directeur Marketing
CBC BIOGARD® Division Italy, Italië

Bodem Resetten voor een breed scala aan gewassen

Telers van allerlei gewassen, zoals groenten, fruit en bloemen, gebruiken Bodem Resetten om ziekten en plagen succesvol te bestrijden. Steeds vaker kiezen ook telers van jong plantmateriaal, (fruit)boomkwekerijgewassen en bloembollen voor onze volledig natuurlijke methode voor grondontsmetting. Daarnaast is Bodem Resetten een uitkomst voor natuurlijke substraten en een oplossing voor de verwoestende Panamaziekte in de bananenteelt (veroorzaakt door de hardnekkige schimmel Tropical Race 4).

Niet in de laatste plaats gebruiken veel biologische telers in verschillende delen van de wereld Bodem Resetten.
Aubergine Bodem Resetten
Bodem Resetten ook geschikt voor aardbeienteelt
Bodem Resetten ook geschikt voor bloementeelt
Bodem Resetten ook geschikt voor bollenteelt
Bodem Resetten is ook geschikt voor rozenteelt
Bodem Resetten ook geschikt voor slateelt
Bodem Resetten ook geschikt voor tomatenteelt en andere groenten
Bodem Resetten is ook geschikt voor bomenteelt
Bodem Resetten ook geschikt voor snijbloementeelt
Bodem Resetten ook geschikt voor teelt van courgette
Bodem Resetten is ook geschikt voor bananen (fusarium/TR4)
Bodem Resetten ook geschikt voor komkommerteelt
Bodem Resetten ook geschikt voor bloementeelt

Voor binnen- en buitenteelt over de hele wereld

Bodem Resetten is geschikt voor zowel kas- als buitenteelt. We zijn er trots op dat we telers over de hele wereld kunnen helpen; we hebben tevreden klanten in onder meer Noordwest-Europa, Zuid-Europa en de Verenigde Staten. Ook bloementelers in Oost-Afrika en Zuid-Amerika en bananentelers in Zuidoost-Azië maken gebruik van Bodem Resetten.
Slateelt
Soil Resetting is also suitable for open field crops, including lettuce or bulb cultivation

Toepassing

Bodem Resetten is eenvoudig toe te passen. U kunt het zelf uitvoeren, samen met uw loonwerker of uitbesteden aan SOILWISE. Waar u ook voor kiest, wij zullen u hoe dan ook ondersteunen om het op de best mogelijke manier uit te voeren. Wilt u meer weten over dosering, duur van de behandeling of andere details, dan kunt u contact met ons opnemen voor een advies op maat.
Toepassing kasteelt
Toepassing buitenteelt

Technische ondersteuning

SOILWISE is diepgeworteld in de tuinbouw en uit ervaring weten we dat er niet zoiets bestaat als een standaard grond. Daarom start ons hands-on team van specialisten altijd met een intake en een analyse van grondmonsters en aanwezige bodemziekten. Op die manier kunnen wij u op maat adviseren over hoe u Bodem Resetten in uw specifieke situatie het beste kunt toepassen. Of u nu zelf aan de slag gaat of het aan ons uitbesteedt, wij zitten boven op het hele proces en zorgen voor begeleiding voor het best mogelijke resultaat.

Om vertrouwd te raken met Bodem Resetten bieden onze technici ook ondersteuning op locatie tijdens de uitvoering. Daarnaast monitoren en meten wij gedurende het proces verschillende indicatoren, zodat we een goed beeld hebben en houden van het verloop van het proces. Zo kunnen we u ook op maat adviseren over het moment van afronden van de behandeling.
gas measurment device
Het was onmogelijk om te blijven kweken vanwege Fusarium aantasting. Solarisatie en zelfs chemische middelen werkten niet meer. Bodem Resetten werkte echt in mijn situatie. En SOILWISE heeft goede begeleiding gegeven en de juiste protocollen verstrekt.Lees meer
Thomas Ludwig
Flower Grower
Lubexflor, Spain