Mosskade

Alg- en mosbestrijding

MossKade® is een effectief en milieuvriendelijk product om mossen en algen te bestrijden, inclusief levermossen en korstmossen. Het is zeer geschikt bij de teelt van tuinbouw- en bloemisterijgewassen, en ook voor terrassen, bestratingen en gazons. Kwekers van potplanten, boomkwekerijproducten (containerteelt), vaste planten en jong plantmateriaal maken al jaren met succes gebruik van MossKade®. Door het recente verbod op chemische alternatieven is MossKade® dé oplossing voor uw alg- en mosproblemen. MossKade® is een geregistreerde merknaam van Hortipro.

Voordelen

Milieuvriendelijke en natuurlijke oplossing, geen chemicaliën
Langetermijneffect
Gemakkelijk toe te passen
Mossen hoeven niet handmatig te worden verwijderd, wat zorgt voor lagere arbeidskosten

Hoe werkt het?

MossKade® is een biobased waterige coating die volledig bestaat uit plantaardige ingrediënten die een dunne laag vormen. Als deze coating op mossen en algen wordt gespoten, kan er geen gasuitwisseling meer plaatsvinden en sterven de mossen en algen af (het heeft dus een fysiek effect).

In tegenstelling tot planten hebben levermossen geen wortel- en vatenstelsel. Daarom kan de MossKade®-coating levermossen gemakkelijk verstikken en doen afsterven, terwijl het weinig of niet schadelijk is voor planten of plantmateriaal, mocht het op de bladeren komen. We raden wel altijd een proefbespuiting aan.

MossKade® heeft een veel langere werkingsduur dan chemische alternatieven. Uw oppervlak blijft dus voor lange tijd schoon.

Makkelijk toe te passen

MossKade® kunt u gebruiken na verdunning met water, in de verhouding één deel product en tien delen water. Voor bestrijding van gewone, lever- en korstmossen in kwekerijen is professionele spuitapparatuur vereist.

MossKade® werkt het beste op actief mos. Mos is actief bij het eerste ochtendlicht, als de dauw er nog op ligt. U brengt de verdunde MossKade® royaal aan met een spuitkop met een grove druppel (bij voorkeur met een Teejet 8005). Voor een optimaal effect moet de coating in de loop van de dag opdrogen. Heeft u last van meerdere lagen mos, dan kan het nodig zijn om het proces te herhalen.

Gebruikt u MossKade® op terrassen en bestratingen, dan moet u de verdunde coating goed over het hele oppervlak uitvegen of sproeien.

Volg de instructies op de verpakking. Voor meer details over de toepassing kunt u contact opnemen met onze distributeur Hortipro.

Distributie door:

HortiPro

Jagerserf 43

3851 SM Ermelo

Nederland