Soilwise pakt Japanse duizendknoop ook bij North Sea Port bij de wortels aan

Soilwise heeft samen met groenaannemer H4A, Roots Reset ingezet voor de bestrijding van Japanse duizendknoop bij North Sea Port in Zeeland. Het havenbedrijf heeft op haar terreinen veel last van Japanse duizendknoop. Deze invasieve plant kan hier voor veel schade zorgen aan infrastructuur, zoals dijken en wegen. Daarom is het zaak om verdere verspreiding van deze plant te voorkomen en deze agressieve woekeraar definitief uit te schakelen.

Effectieve bestrijding met één behandeling
North Sea Port en H4A Groen uit Sas van Gent, hebben gezamenlijk in de Haven van Rotterdam meegekeken bij locaties waar eerder behandelingen met Roots Reset zijn uitgevoerd. Ook in dit gebied heeft men veel last van de exotische woekerplant. North Sea Port en H4A waren hiervoor nog niet bekend met Roots Reset, maar raakte enthousiast na het zien van de succesvolle resultaten uit de praktijk, waarbij Japanse duizendknoop met één Roots Reset-behandeling op diverse locaties volledig is bestreden.

Roots Reset, dé methode om binnen één seizoen effectief en duurzaam Japanse duizendknoop te verwijderen

Elke situatie is maatwerk
Uit de gezamenlijke analyse vooraf bleek dat de plekken met Japanse duizendknoop een aantal uitdagingen met zich meebrachten. Zo groeide de invasieve exoot op steile taluds nabij watergangen en op diverse plekken dicht langs het asfalt. Dit toont te meer aan dat iedere situatie met Japanse duizendknoop weer anders is, maar met de verschillende toepassingstechnieken van Roots Reset kan er voor bijna iedere situatie een oplossing worden gevonden.

Behandeling opgestart
In de zomer van 2021 heeft Soilwise de Roots Reset opgestart en het biologische proces is nu volop aan de gang. Soilwise was hier met haar eigen hands-on team bij aanwezig om begeleiding en assistentie op locatie te verlenen. Deze duurzame manier van bestrijding van Japanse duizendknoop bleef ook bij de pers niet onopgemerkt. Zo maakte Omroep Zeeland een televisie-item over de bestrijding op de Axelse Vlakte, zie hieronder het fragment met daarin beelden van de werkzaamheden:

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van Roots Reset op uw locatie met Japanse duizendknoop? Neem dan contact op, we denken graag met u mee!